Hennepkwekerij & Hennep

Als een hennepkwekerij wordt opgeruimd in uw woning staat u meestal veel te wachten.

Zo kunt u een dagvaarding voor de rechter verwachten voor hennepteelt en eventueel voor diefstal van electriciteit. Hiervoor worden forse straffen opgelegd!

Naast deze hoofdzaak kunt u een boete voor uw wietplanten of een ontnemingsvordering krijgen. Dit houdt in dat Justitie een schatting maakt van het voordeel dat u met de hennepkwekerij heeft verdiend. Bovendien kunt u een vordering van een energiemaatschappij ontvangen voor diefstal van stroom.

Het is belangrijk u dan zo spoedig mogelijk te laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat, die uw hennepzaak behandelt. Zo mogelijk nog voorafgaande aan uw verhoor bij politie. Uw advocaat kijkt of een vormfout door politie is gemaakt (ontruiming hennepkwekerij) en helpt ui n uw strafzaak, ontnemingszaak (boete hennepkwekerij), in uw zaak tegen de stroommaatschappij en tegen een verhuurder.

Dit kan u veel straf en geld schelen!


 • 25 - 02 - 2012

  Boete voor hennepkwekerij: Ontnemingsvordering

  Dit houdt in dat Justitie een schatting maakt van het voordeel dat u met de hennepkwekerij heeft verdiend. Dit noemt men vaak een boete voor een hennepkwekerij. deze bedragen kunnen al snel in de tienduizenden euro's lopen. Ten slotte kunt u te maken krijgen met huisuitzetting of met een flinke schadevordering door de stroommaatschappij (Bv.Eneco, Enexis, Liander). Vaak eisen zij volledige betaling van de vordering voordat de stroom weer wordt aangesloten.

   

 • 26 - 08 - 2012

  Hennepkwekerij en Straf

  Als een hennepkwekerij wordt opgeruimd in uw woning staat u meestal veel te wachten.

  Voor de henneptelt wordt vaak een dagvaarding aan u uitgereikt om voor de Rechtbank te verschijnen. Is het aantal planten gering geweest (minder dan 100) dan kunt u de eerste keer er nog met een geldboete vanaf komen. Als er meer hennepplanten zijn geteeld of er is diefstal van electriciteit dan moet u voor de rechter verschijnen.

  De straffen zijn niet mis:vaak worden flinke werkstraffen opgelegd en bij herhaling of een professionele hennepkwekerij is een gevangenisstraf niet uitgesloten.