Verhoor politie

Het politieverhoor is voor een verdachte vaak een spannende gebeurtenis. In het verhoor zal de politie u vragen stellen over uw rol bij een strafbaar feit. Dit kan van alles zijn, van mishandeling of diefstal, tot vernieling of bedreiging.

Als u wordt aangehouden heeft u recht op een Pro deo advocaat voor het politieverhoor. Het is sowieso verstandig om altijd even te overleggen met een strafrechtadvocaat vóórdat u een verklaring aflegt bij poltie. Anders krijgt u straks een veroordeling van de Politierechter door een door u zelf afgelegde verklaring, terwijl u zich achteraf beter op uw zwijgrecht had kunnen beroepen. Tijdens het verhoor zal de politie u met getuigenverklaringen en onderzoeksresultaten confronteren.

Tijdens het verhoor kunt u bijstand krijgen van een advocaat. Als u het formulier invult krijgt u gratis advies voor uw verhoor van een ervaren advocaat.

Het is belangrijk dat u rustig blijft en u niet onder druk laat zetten door de verbalisanten. Teken ook alleen uw verklaring ls u het er helemaal mee eens bent! Onthoud: Het is uw verklaring! En de manier waarop u de verklaring leest, zo zal een rechter de verklaring waarschijnlijk ook lezen in de rechtszaal!