Hennepkwekerij en Straf

Als een hennepkwekerij wordt opgeruimd in uw woning staat u meestal veel te wachten.

Voor de hennepteelt wordt vaak een dagvaarding aan u uitgereikt om voor de Rechtbank te verschijnen. Is het aantal wietplanten gering geweest (minder dan 100) dan kunt u de eerste keer er nog met een geldboete vanaf komen. Als er meer hennepplanten zijn geteeld of er is diefstal van electriciteit dan moet u voor de rechter verschijnen.

De straffen zijn niet mis: vaak worden flinke werkstraffen opgelegd en bij herhaling of een professionele hennepkwekerij is een gevangenisstraf niet uitgesloten.

Naast deze hoofdzaak kunt u een boete voor uw hennepkwekerij of ontnemingsvordering krijgen. Dit houdt in dat Justitie een schatting maakt van het voordeel dat u met de hennepkwekerij heeft verdiend. deze bedragen kunnen al snel in de tienduizenden euro's lopen. Ten slotte kunt u te maken krijgen met huisuitzetting of met een flinke schadevordering door de stroommaatschappij (Bv.Eneco, Enexis, Liander). Vaak eisen zij volledige betaling van de vordering voordat de stroom weer wordt aangesloten.

Het is belangrijk u dan zo spoedig mogelijk te laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat, die uw hennepzaak behandelt. Zo mogelijk nog voorafgaande aan uw verhoor bij politie. Uw eigen verklaring wordt vaak tegen u gebruikt in uw strafzaak en hiermee wordt ook vaak het aantal oogsten geschat. Het alleen afleggen van een verklaring dat uw oogsten zijn mislukt is vaak niet voldoende: De rechters is namelijk vrij in het schatten van uw voordeel en gaat vaak uit van een berekening van het Openbaar Ministerie en aanwijzigen voor eerdere oogsten.

Vult u in geval van een hennepkwekerij direct het formulier op deze website in. De Strafrechtadvocaat die contact met u opneemt is ervaren met hennepzaken en op de hoogte van de wetgeving en uitspraken. Hij zal beoordelen of er mogelijk een vormfout door politie is gemaakt en zal u helpen in uw strafzaak, ontnemingszaak (boete hennepkwekerij) en in uw zaak tegen de stroommaatschappij en uw verhuurder of bank.

Dit kan u straf en geld schelen dat u aan de Staat moet betalen!