Hennepkwekerij: U staat wat te wachten!

Als een hennepkwekerij wordt opgeruimd in uw woning staat u veel te wachten.

Voor de hennepteelt wordt een dagvaarding aan u uitgereikt om voor de Rechtbank te verschijnen. Is het aantal wietplanten gering geweest (minder dan 100) dan kunt u de eerste keer er nog met een geldboete vanaf komen. Als er meer hennepplanten zijn geteeld of er is diefstal van electriciteit dan moet u voor de rechter verschijnen.

De straffen zijn niet mis: vaak worden flinke werkstraffen opgelegd en bij herhaling of een professionele hennepkwekerij is gevangenisstraf niet uitgesloten.

Ook kunt u een boete voor uw hennepkwekerij of ontnemingsvordering krijgen. Justitie maakt een schatting van het voordeel dat u met de hennepkwekerij heeft verdiend. deze bedragen lopen snel op tot tienduizenden euro's!. Ook kunt u te maken krijgen met een huisuitzetting of flinke schadevordering door de stroommaatschappij (Bv.Eneco, Enexis, Liander).

Het is belangrijk direct een ervaren strafrechtadvocaat in uw hennepzaak in te schakelen. Zo mogelijk nog voorafgaande aan uw verhoor bij politie. Uw eigen verklaring wordt tegen u gebruikt in uw strafzaak. Het afleggen van een verklaring dat uw oogsten zijn mislukt is onvoldoende: De rechters is namelijk vrij in het schatten van uw voordeel en gaat vaak uit van een berekening van het Openbaar Ministerie en aanwijzigen voor eerdere oogsten.

Vult u in geval van een hennepkwekerij het formulier op deze website direct in. De Strafrechtadvocaat die contact met u opneemt is ervaren met hennepzaken die zijn opgerold en op de hoogte van wetgeving en uitspraken. Hij zal beoordelen of er een vormfout door politie is gemaakt en zal u helpen in uw strafzaak, ontnemingszaak (boete hennepkwekerij) en in uw zaak tegen de stroommaatschappij of verhuurder.

Dit kan u straf en geld schelen dat u aan de Staat moet betalen!