Straf hennepkwekerij

Wat als een hennepkwekerij wordt opgeruimd in uw woning...

Straf voor een hennepkwekerij is niet mis: vaak wordt een flinke werk straf opgelegd en bij herhaling of een professionele hennepkwekerij is een gevangenisstraf niet uitgesloten.

Voor de hennepteelt wordt vaak een dagvaarding aan u uitgereikt om voor de Rechtbank te verschijnen. Is het aantal planten gering geweest (minder dan 100) dan kunt u de eerste keer er nog met een geldboete vanaf komen als straf voor uw hennepkwekerij. Als er meer hennepplanten zijn geteeld of er is diefstal van electriciteit dan moet u voor de rechter verschijnen.Ook moet u rekening houden met boete voor uw hennepkwekerij of ontnemingsvordering. Dit betekent dat Justitie u een boete wil laten betalen, gelijk aan een bedrag dat u met de hennepkwekerij zou hebben verdiend. Dit bedrag kan al snel in de duizenden of zelfs tienduizenden euro's lopen en kan ook na uw strafzaak (hoofdzaak) worden gevorderd.

Als straf wordt vaak een hoge werkstraf geeist, zeker als sprake is van veel planten, herhaling (recidive) of diefstal van electriciteit.

Als uitgangspunt  gelden voor een orientatiepunten voor straftoemeting. Dit zijn uitgangspunten waar regelmatig van wordt afgeweken. Een strafzaak is bovendien maatwerk. Het is dus zeker belangrijk een hennepzaak voor uw wietplantage niet alleen aan te pakken en direct een Pro Deo Advocaat in te schakelen voor uw zaak door het invullen van het formulier. Een ervaren advocaat die ook pro deo werkt, neemt dan snel gratis contact met u op!