Mishandeling (geweld)

Als u moet voorkomen voor geweldpleging, zoals mishandeling, zware mishandeling of openlijke geweldpleging krijgt u mogelijk een dagvaarding voor de Politierechter of de Meervoudige Strafkamer. Naast de hoofdzaak kunt u te maken krijgen met een schadevergoeding aan het slachtoffer. Deze loop vaak in de duizenden euro's.

Het is belangrijk hulp in te roepen van een ervaren strafrechtadvocaat, in uw strafzaak over geweldpleging. Als u het formulier op deze website invult wordt gratis contact met u opgenomen.

Uw advocaat kijkt of een vormfout door politie is gemaakt, beoordeelt de mogelijkheid voor vrijspraak en helpt u in uw strafzaak om een eventuele straf zo laag mogelijk te houden.

Als u het formulier op deze website invult wordt gratis contact met u opgenomen door een ervaren advocaat.


 • 25 - 02 - 2012

  Openlijke Geweldpleging

  Openlijke Geweldpleging houdt in dat geweld tegen personen is gebruikt in de openbaarheid, bijvoorbeeld mishandeling op straat. Het kan om personen gaan (vechtpartij) maar ook om goederen (auto's, ruiten, hekken).

 • 25 - 02 - 2012

  Eenvoudige (lichte) mishandeling

  Eenvoudige mishandeling betekent eigenlijk lichte mishandeling. Zoals iemand een klap in het gezicht geven. 

 • 25 - 02 - 2012

  Zware mishandeling

  Zware mishandeling betekent dat u iemand zwaar letsel toebrengt. Als u dit alleen probeert heet dat poging tot (toebrengen) zwaar lichamelijk letsel.