Boete Hennepkwekerij

Als Politie een inval in uw hennepkwekerij heeft gehad, dan volgt een Strafzaak. U moet dus voor de rechter verschijnen en voor een hennepzaak wordt vaak strenge straf geeist.

Ook kunt u te maken krijgen met een boete voor uw hennepkwekerij, ook wel een ontnemingsvordering genoemd.

Justitie maakt een schatting van het voordeel dat met de hennepkwekerij is verdiend. Het bedrag loopt snel in de tienduizenden euro's! Het afleggen van een verklaring dat  oogsten zijn mislukt is onvoldoende: De rechter is vrij in het schatten van uw voordeel en gaat vaak uit van de berekening en berekeningsmethode van het Openbaar Ministerie. Ook als u zeker weet dat u geen voordeel heeft gehad, betekent dit niet dat u niet tot betaling wordt veroordeeld!

Het is belangrijk u zo spoedig mogelijk te laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat, die uw hennepzaak behandelt. Zo mogelijk nog voorafgaande aan uw verhoor bij politie. Uw eigen verklaring wordt tegen u gebruikt in uw strafzaak. Het afleggen van een verklaring dat uw oogsten zijn mislukt is onvoldoende.

De advocaat die contact met u opneemt heeft veel ervaring met een strafzaak over hennep. Hij weet wat u moet doen om aannemelijk te maken dat u geen voordeel heeft gehad, kent de rechtspraak van de Hoge Raad en wat u moet doen om uw kansen te vergroten om geen boete te betalen of een lagere boete. Hij beoordeelt ook of een vormfout door Politie is gemaakt, wat bij een hennepkwekerij regelmatig voorkomt.

Wacht niet en vul het formulier op deze website snel in: Een ervaren Pro Deo advocaat ('gratis advocaat') neemt dan met spoed contact met u op!