Zware mishandeling

Zware mishandeling betekent dat u iemand zwaar letsel toebrengt. Als u dit alleen probeert heet dat poging tot (toebrengen) zwaar lichamelijk letsel. Bijvoorbeeld een gebroken kaak of gebroken been. Niet elke botbreuk is trouwens (juridisch) zwaar lichamelijk letsel. 

De straf voor zware mishandeling hangt van meerdere zaken af. Ten eerste de mate van geweld. Ook het letsel dat is ontstaan en de omstandigheden zijn van belang. Al heeft u niet de opzet gehad op het veroorzaken van zwaar letsel, als u (kort gezegd) 'het risico heeft genomen' kunt u hiervoor onder omstandigheden toch worden veroordeeld. 

Op zware mishandeling staat een forse straf. Mogelijk moet u zelfs bij de Meervoudige Strafkamer voorkomen; deze legt regelmatig een gevangenisstraf op. Als u moet voorkomen voor zware mishandeling is het verstandig direct een 'mishandeling advocaat' in te schakelen.

Als u het formulier op de website invult, wordt met spoed gratis contact met u op genomen door een ervaren advocaat die ook pro deo werkt.