Rijbewijs kwijt & Alcohol

Rijbewijs kwijt na invordering door politie?

Als u bent aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol, wordt uw rijbewijs ingevorderd. Dit kan erg vervelend zijn: Mogelijk heeft u het rijbewijs nodig voor uw werk of om bijvoorbeeld voor iemand te zorgen. De Officier van Justitie houdt een rijbewijs vaak in, tot dat de strafzaak zelf wordt behandeld. Dit kan maandenlang duren.

Het is belangrijk dan een advocaat in te schakelen voor uw strafzaak voor alcohol rijden. Als u het formulier op deze website invult wordt gratis contact met u opgenomen.

Uw advocaat kijkt of een vormfout door politie is gemaakt en helpt u uw rijbewijs zo snel mogeiijk terug te krijgen, zo nodig door het voeren van een klaagschrift procedure. Ook kan hij u helpen bij de procedure over uw rijbewijs bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Vul het formulier op deze website en voor direct gratis contact met een goede advocaat voor alcohol!


 • 24 - 06 - 2012

  Rijbewijs ingevorderd

  Als uw rijbewijs is ingevorderd door de Politie, bijvoorbeeld bij rijden met alcohol, dan krijgt u deze soms wel en soms niet terug van Justitie. Dit hangt van diverse dingen af. Het kan verstandig zijn een advocaat te regelen u hierbij bij te staan.

 • 24 - 06 - 2012

  CBR Rijbewijs

  Als u bent aangehouden voor dronken rijden of rijden met alcohol, dan kan het zijn dat u niet alleen met Justitie te maken krijgt maar ook met het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

  Het CBR kan uw rijbewijs ongeldig verklaren of u bijvoorbeeld een alcoholslotprogramma of een cursus (EMA) opleggen.