Straf Wietplantage

Straf wietplantage? Regel direct een ervaren advocaat!

Als een wietplantage wordt opgeruimd in uw woning staat u meestal veel te wachten.

Voor de wietplantage wordt vaak een dagvaarding aan u uitgereikt om voor de Rechtbank te verschijnen. Is het aantal planten gering geweest (minder dan 100) dan kunt u de eerste keer er nog met een geldboete vanaf komen. Als er meer hennepplanten zijn geteeld of er is diefstal van electriciteit dan moet u voor de rechter verschijnen.

De straffen voor wietplanten zijn niet mis: vaak worden flinke werkstraffen opgelegd en bij herhaling of een professionele wietplantage is een gevangenisstraf niet uitgesloten.

Ook moet u rekening houden met boete voor uw wietplantage of ontnemingsvordering. Dit betekent dat Justitie u een boete wil laten betalen, gelijk aan een bedrag dat u met de wietplantage zou hebben verdiend. Dit bedrag kan al snel in de duizenden of zelfs tienduizenden euro's lopen en kan ook na uw strafzaak (hoofdzaak) worden gevorderd.

Als straf wordt vaak een hoge werkstraf geeist, zeker als sprake is van veel planten, herhaling (recidive) of diefstal van electriciteit.

Als uitgangspunt gelden orientatiepunten voor straftoemeting. Dit zijn uitgangspunten waar regelmatig van wordt afgeweken. Een strafzaak is bovendien maatwerk. Het is dus zeker belangrijk een hennepzaak niet alleen aan te pakken en direct een Pro Deo Advocaat in te schakelen voor uw zaak door het invullen van het formulier. Een ervaren advocaat die ook pro deo werkt, neemt dan snel gratis contact met u op!