Strafrecht

Strafrecht Strafrecht Strafrecht

Zijn advocaat, mr. Sander Arts van Singel Advocaten, heeft bepleit dat Xavier uit zelfverdediging heeft gehandeld, maar hoe dan ook moest worden vrijgesproken van het gestelde schoppen. Ook gaf hij namens Xavier aan dat de strafeis van 80 uren werkstraf van de Officier van Justitie veel te hoog was en dat als zelfverdediging niet zou worden aangenomen, een boete van 500 euro passend zou zijn. Xavier werd namelijk zelf aangevallen door de ex-huisgenoot waarbij hij zelf ernstig letsel had opgelopen...

De Politierechter heeft Xavier daarin gevolgd en hem slechts een geldboete opgelegd van 500 euro. Xavier vindt het aan de ene kant jammer dat het beroep op zelfverdediging niet volledig is aangenomen en voelt zich als iemand die in zijn huis een inbreker aantreft en vervolgens het verwijt krijgt dat hij niet is weggelopen. Wel is hij blij dat de Rechter expliciet heeft aangegeven in haar uitspraak dat zij aanneemt dat de ex-huisgenoot de ruzie/aanval is begonnen en zij mede rekening houdt met het ernstige letsel dat Xavier hierbij heeft opgelopen.

In zowel RTL 4 Boulevard als SBS6 Shownieuws van 21 juli 2011 is hier uitvoerig aandacht aan besteed.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Een reactie plaatsen

velden met een * zijn verplicht
Direct gratis contact met een Strafrechtadvocaat!

U heeft een strafrechtadocaat nodig? Mogelijk heeft u recht op een Pro Deo Advocaat. Dit heet ook wel gratis advocaat of advocaat van onvermogen.

Dit kunt u nu makkelijk regelen door het formulier op deze website in te vullen. Een ervaren advocaat die ook Pro deo zaken behandelt neemt dan met spoed contact met u op!