Lezerspoll: geen mededogen met Bram Moszkowicz

Bram Moszkowicz moet een flinke douw krijgen, vinden vrijwel alle respondenten op onze peiling van vorige week naar een passende tuchtrechtelijke maatregel voor de strafrechtadvocaat. Ruim de helft van de respondenten (182 van de in totaal 338 uitgebrachte stemmen) kiest voor schrapping van het tableau, 20% kiest voor een onvoorwaardelijke schorsing van een jaar en 12% voor een onvoorwaardelijke schorsing van een half jaar.

De straf waar Moszkowicz zich bij monde van zijn advocaat Gabriel Meijers zelf wel in kon vinden - een voorwaardelijke schorsing van een jaar - wordt door 10% van de stemmers (34) onderschreven. De resterende 5% stelt dat de klacht ongegrond is, of dat er een andere maatregel genomen moet worden.

Het charme-offensief en mea culpa van Moszkowicz voorafgaand, tijdens én na de zitting bij het Hof van Discipline heeft bij de lezers dus weinig effect gehad, of zich misschien wel tegen hem gekeerd. De uitspraak van het Hof van Discipline is op 22 april.

De uitslag:
Schrapping - 182 - (54%)
Klacht ongegrond, geen maatregel - 5 - (1%)
Iets anders, namelijk - 9 - (3%)
Onvoorwaardelijke schorsing van een jaar - 69 - (20%)
Onvoorwaardelijke schorsing van een half jaar- 39 - (12%)
Voorwaardelijke schorsing van een jaar - 34 - (10%)
Totale aantal respondenten - 338


Bron: Advocatie.nl

Categorieën: Algemeen Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Een reactie plaatsen

velden met een * zijn verplicht
Direct gratis contact met een Strafrechtadvocaat!

U heeft een strafrechtadocaat nodig? Mogelijk heeft u recht op een Pro Deo Advocaat. Dit heet ook wel gratis advocaat of advocaat van onvermogen.

Dit kunt u nu makkelijk regelen door het formulier op deze website in te vullen. Een ervaren advocaat die ook Pro deo zaken behandelt neemt dan met spoed contact met u op!