Hennepkwekerij onrechtmatig bewijs: Vrijspraak

De rechtbank Arnhem heeft op 12 januari 2012 de client van mr. Sander Arts, advocaat hennep zaken, vrijgesproken.

De Officier van Justitie wilde een veroordeling en een straf voor hennepteelt.

Nadat een zogenaamde piekmeting was verricht door de stroommaatschappij, zouden na onderzoek twee panden zijn overgebleven waar een hennepkwekerij zou kunnen zijn gevestigd. De politie heeft vervolgens door de brievenbus en ramen hebben gekeken van het ene pand. Hieruit zou zijn gebleken dat er geen aanwijzing was voor een hennepkwekerij. Vervolgens is in het laatste pand binnengetreden.

De advocaat heeft bepleit dat de politie onrechtmatig was binnengetreden. Het enkele feit dat men namelijk in een pand inkijkt, wil niet zeggen dat er ergens achter in een kamer of ruimte geen hennepkwekerij kan zitten. Anders gezegd: De kwekerij had net zo goed (toch) bij de buren kunnen zitten en politie mag dan niet zomaar een pand binnenvallen.

De Politierechter was het met mr. Sander Arts eens en heeft het bewijs (de aangetroffen hennepplanten) als onrechtmatig verkregen beschouwd. Omdat alleen de bekennende verklaring van verdachte overbleef was dit te weinig, zoals de verdediging aangeef, en is verdachte volledig vrijgesproken.

Geen straf voor de hennepkwekerij dus!

Het advies in een hennepzaak van mr. Arts is en blijft: Nooit een verklaring afleggen en direct contact opnemen met een advocaat met kennis van zaken in hennep.

 

Post to Twitter

Categorieën: Hennepkwekerij, Drugs, Hennep

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Een reactie plaatsen

velden met een * zijn verplicht
Direct gratis contact met een Strafrechtadvocaat!

U heeft een strafrechtadocaat nodig? Mogelijk heeft u recht op een Pro Deo Advocaat. Dit heet ook wel gratis advocaat of advocaat van onvermogen.

Dit kunt u nu makkelijk regelen door het formulier op deze website in te vullen. Een ervaren advocaat die ook Pro deo zaken behandelt neemt dan met spoed contact met u op!