Vrijspraak voor hennepzaak: geen boete

 

Vandaag heeft de Rechtbank Zwolle een client van mr Sander Arts vrijgesproken voor het telen van henneplanten en diefstal van eletriciteit.

De hennepkwekerij was goed verstopt op zolder en in de kruipruimte van de Woning. De Officier van Justitie kon zich ‘moeilijk voorstellen dat deze niet was geroken’. Zij kwam naar haar zeggen vaker in panden waar hennep werd gevonden en een sterke geur was altijd aanwezig.

Echter wees alles op het goed verstoppen van de kwekerij en had ook de politie – zoals de advocaat aangaf – ook geen hennepgeur geroken toen de agenten het pand binnenkwamen. Zo was aannemelijk dat de verdachte geen wetenschap had van de kwekerij, die door een andere persoon die ook toegang tot de woning had, was aangelegd buiten haar weten. Deze man gebruikte haar woning naar de verklaring voor de opslag van (gif)slangen. Om deze reden was ook de ruimte met een hangslot afgesloten.

De Politierechter heeft de advocaat gevolgd en client volledig vrijgesproken. Ook is geen boete opgelegd.

 

 

Post to Twitter

Categorieën: Hennepkwekerij

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Een reactie plaatsen

velden met een * zijn verplicht
Direct gratis contact met een Strafrechtadvocaat!

U heeft een strafrechtadocaat nodig? Mogelijk heeft u recht op een Pro Deo Advocaat. Dit heet ook wel gratis advocaat of advocaat van onvermogen.

Dit kunt u nu makkelijk regelen door het formulier op deze website in te vullen. Een ervaren advocaat die ook Pro deo zaken behandelt neemt dan met spoed contact met u op!